Startsiden | Planen | Bredbånd | Hemne på Nett | Offentlig | Næringsliv | Kunnskap | Register | Teknologi
eHemne

Nettbank

Endret: 21.11.2003

Hvorfor nettbank?

 

Nettbank er det nyeste tilbudet de fleste bankene har kommet med. Dette er et tilbud til alle som vil spare tid og penger på å besøke banken personlig, men heller sette seg rolig ned og gjøre alle sine banktjenester selv foran en datamaskin. Bankene satser på så mange nettkunder som mulig, og de aller fleste har satt opp sine priser ved manuell behandling i skranken.

Ved å bruke internett til å gjøre alle dine banktjenester sparer du tid og penger samt at det er en sikker og trygg måte å kommunisere med banken din på.

 

 

Hvordan er dette sikkert?

 

Kommunikasjonen mellom deg og banken din er sikret gjennom bruken av såkalte digitale sertifikater. Hver nettbank kunde har sitt eget private digitale sertifikat, slik at banken lett kan identifisere deg når du logger deg på tjenesten. Etter at man har lastet ned et slikt sertifikat vil denne tjenesten (identifiseringen) foregå uten at man merker noe.

Sertifikatet sikrer utenforstående mot å tappe ned din informasjon fra banken – tjenesten er derfor sikker og trygg å bruke.

 

Dersom man er i tvil om man er inne på en sikker side, kan man enkelt se etter en hengelås (i Internet Explorer) eller en hel nøkkel (i Netscape) i nettleservinduet ditt. Dette finner du som regel nederst til høyre i vinduet ditt, og ved å klikke på dette ikonet vil man kunne se detaljer om dette sertifikatet og hvem det er man har kommunikasjon med.

 

 

Utbredelse

 

Nettbank tjenesten vokser stadig, og det er tydelig at det er dette de ulike bankene vil satse på framover. Det er per i dag 1,5 millioner nettbank kunder i Norge og tallet øker for hvert år. For mer informasjon om hvordan man blir nettbank kunde eller for å få svar på spørsmål anbefales det å ta kontakt med sin egen bank.

 

 

Finn din bank

 

De største og fleste bankene i Midt-Norge er nevnt nedenfor:

 

Hele landet

www.skandiabanken.no

www.postbanken.no

www.fokus.no

www.sparebank1.no

www.dnb.no

Hemne

www.sparebankenhemne.no

Orkdalsregionen

www.orkadalsbanken.no

Meldal

www.meldal-sparebank.no