Startsiden | Planen | Bredbånd | Hemne på Nett | Offentlig | Næringsliv | Kunnskap | Register | Teknologi
eHemne

Nye bruksområder

Endret: 21.11.2003

Nye bruksområder for mobil

 

Kamera

 

Utviklingen innen mobilbruk er stor. Det nyeste på markedet nå er kamera. Ved enten å ha et innebygd i telefonen eller et du kan koble til kan du ta bilder av det du vil. Bildene kan du enten sende til andre som har mobiler med støtte for MMS eller man kan laste de inn på maskinen og sende de på mail.

 

Java

 

En annen utvikling er mobiler med støtte for Java. Dette vil si at du kan laste ned spill og andre programmet fra internett eller man kan programmerer programmer selv (for avanserte brukere) og laste de inn på telefonen. Begrensningen finner man selvfølgelig i minnet på telefonen, hvor mye som allerede ligger der og hvor stor plass man har til å laste ned nytt.

 

Bluetooth

 

Bluetooth er en banebrytende teknologi (med åpen spesifikasjon) for trådløs overføring av tale og data over korte avstander mellom stasjonære og bærbare datamaskiner, PDAer, mobiltelefoner, skrivere, skannere, digitale kameraer og til og med husholdningsapparater – på et bånd (2,4 GHz) som er tilgjengelig overalt og gir kompatibilitet over hele verden. Kort sagt tilbyr Bluetooth trådløse forbindelser som rett og slett avskaffer kabelrotet rundt de digitale enhetene.

 

I dag sitter nesten alle bluetooth brikkene i mobiltelefoner. Resten sitter i trådløse handsfreesett. Noen få sitter selvfølgelig også i PC-er.

Dette kan tyde på at de aller fleste som har kjøpt bluetooth så langt ikke benytter det til noe som helst. Dette kan endre på seg raskt, denne brikken, eller denne funksjonaliteten kan nemlig plasseres i alt fra klokker, lysbrytere, kulepenner og fjernkontroller. Denne brikken vil også høyst sannsynlig snart bli en standardkomponent i datamaskiner.

 

- Så hva gjør så denne lille brikken?

 

Bluetooth funksjonen har i seg selv to hovedoppgaver. Den fungerer som en erstatning for kabel mellom enheter som befinner seg i nærheten av hverandre, og den gjør det mulig å sette opp små nettverk for dataoverføring.

 

Denne enheten gjør det med andre ord mulig å skape en trådløs forbindelse mellom din PC og mobiltelefon eller et annet bluetooth produkt.

Man kan kommunisere i avstander helt opp til 10 meter, og med bra hastighet (723 kbps).